HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
22-3-2017

OTHER VALENCIA TIPS

Nu alweer een maand geleden was ik in Valencia. De volgende vakantie naar mallorca staat al gepland maar ik denk nog vaak terug aan Valencia. Toen vorige week het zonnetje ook in Nederland ging schijnen deed het me denken aan Valencia. Heerlijk! Ik heb er echt een hele leuke week gehad, omdat ik mij voor het eerst echt thuis voelde in het buitenland. Dat betekent voor mij echt heel veel. In mijn vorige artikel over Valencia had ik nog een paar andere tips beloofd die ik wel had doorgekregen maar zelf nog niet had bezocht. Lees verder voor de tips!Tips van Denise van The Red Yarn:

Eten, drinken en dansen

 • “La Patacona” met heerlijk terras (Paseo Maritimo 11, Alboraya). De huisgemaakte nachos en de nutella cheesecake zijn onze guilty pleasures :)
 • Santa Catalina - de meeste bekende “horchateria” van Valencia (Plaza Santa Catalina 6). Horchata is een soort amandelmelk-achtig drankje dat ijskoud gedronken wordt, het is vaak even wennen, maar echt een Valenciaanse specialiteit dus het proberen waard.
 • Ubik cafe - een populair cafeetje onder de artistiekelingen van Valencia (Calle Literato Azorin 13). Ze schenken goede koffie én je zit tussen boekenkasten vol met boeken, dus genoeg te zien en door te bladeren.
 • Cafe de las Horas - klassiek ingericht cafe, hier waan je je in een soort van koffie/thee salon van een paar eeuwen geleden (Calle del Conde de Almodovar 1). Ze schenken vele soorten koffie en thee.
 • Cafe Negrito - klein barretje op een gezellig pleintje (Plaza Negrito 1). Binnen is het nogal klein, dus ga bij voorkeur op het terras zitten. ´s Middags prima voor een drankje, maar vooral ´s avonds erg gezellig!Bestel vooral een karafje "Agua de Valencia", een typisch valenciaanse cocktail met cava, vodka en jus d´orange (kan een gevaarlijke combi zijn!). Dit cafe zit in de wijk El Carmen, een hippe bohemian wijk. Met name de straat Calle Caballeros is ´s avonds populair onder jongeren, hier zitten veel restaurantjes en barretjes. Je komt hier ook veel studenten en toeristen tegen. Wil je in deze wijk een dansje wagen, ga dan naar La Bolseria (Carrer del Moro Zeid 12). Het is er praktisch altijd druk, ook door de weeks komen hier veel studenten en toeristen.
 • La bodeguilla del gato - dit restaurantje zit praktisch naast Cafe Negrito (Calle Catalans 10). Super lekkere tapas! Wel druk bezocht, dus zorg dat je op tijd bent!
 • Ghecko - als je nog even door wilt met een drankje en dansje, dan zit deze bar tegenover Cafe Negrito en La bodeguilla del gato. Vooral in het weekend gezellig!
 • Flamenco - er zijn verschillende bars waar flamenco shows worden gegeven, echt spaanse cultuur! De meest bekende zijn de shows in Radio City (Calle de Santa Teresa 19) elke dinsdagavond om 22.30 (entree 15 euro), maar je kunt er vaak beter wel een beetje op tijd zijn. Een andere bekende is La Buleria (Callo obispo Jaime Perez 24), elke vrijdag en zaterdag om 23.00. Deze shows zijn iets duurder en je kan je tickets reserveren op www.flamencotickets.com
 • El Racó de Luis - als je in Valencia bent, moet je natuurlijk paella eten! Dit is onze favoriet in de stad (Calle de Bernia 4). Je kunt overigens overal in de stad paella vinden, de één beter dan de ander. De traditionele valenciaanse paella wordt gemaakt met kip, konijn en groenten. Natuurlijk is er ook de vis variant of de vegetariaanse paella en nog veel meer traditionele rijstgerechten. Let op: paella is een lunch gerecht, dus wordt ´s middags geserveerd (eettijden zijn tussen 14.00 en 16.00).
 • Verder zit de wijk Canovas vol met leuke restaurantjes en barretjes. Prima om ´s middags te eten, maar ook ´s avonds heel gezellig! Een club die op dit moment hip en happening is, is Upperclub (Gran via del Marques del Turia 40).
 • De wijk Ruzafa is op dit moment onder de locals favoriet voor ´s avonds, veel restaurantjes en barretjes. Als je van wat meer alternatieve muziek houdt, dan is Xtra Large Playground (of korte gezegd XL) the place to be (Gran via de les Germanies 21).Om te zien en doen
 

 • Centrum - het centrum is natuurlijk een must see. Met name Plaza de la Virgen (met de kathedraal), Plaza de la Reina en Plaza del Ayuntamiento (stadhuis). De pleinen liggen naast elkaar, dus makkelijk te lopen. Als je vanaf Plaza del Ayuntamiento nog een stukje doorloopt, kom je ook bij Plaza del Toros (met de stierenvechters arena) en het Centraal Station.
 • Mercado Central - de overdekte markt waar valencianen naar toe gaan om vers fruit, groente, vlees en vis te kopen. Het gebouw is prachtig en het hele tafereel is gewoon heel spaans. Leuk om rond te kijken (geopend door de weeks tot 14.00). Rondom de Mercado Central zitten ook veel barretjes, prima om een koffietje of wijntje te drinken!
 • Calle Colon - dé winkelstraat van Valencia, om de laatste spaanse mode te scoren!
 • Torres de Serranos - 1 van de 2 stadmuren die nog overeind staan. Leuk om te bekijken en/of te beklimmen.
 • Jardin del Turia - een oase midden in de stad!! Deze oude rivier is drooggelegd en is nu een 12km lang park. Vooral bij mooi weer is dit een erg geliefde plek onder de local. Je kunt hier heerlijk lopen of picknicken en bent echt even weg van de stadsdrukte. Wat ook een aanrader is, is om fietsen te huren en door het park te fietsen. Dit kan bijvoorbeeld bijVerrassend Valencia (Calle Cuba 34). Het is net zo Nederlands als het klinkt, dus lekker makkelijk! Je kan op hun website van tevoren al fietsen huren en eventueel een tour boeken.
 • Ciudad de las Artes y Ciencias - deze futuristische gebouwen zijn vooral van de buitenkant de moeite waard! Je vindt deze gebouwen in het park Jardin del Turia. Van binnen vindt je er een wetenschappelijk museum, een IMAX bioscoop, een opera en een dolfinarium, maar wij raden je aan om gewoon vooral lekker te genieten van de bijzonder architectuur!
 • Playa Malvarrosa - het strand dat direct grenst aan de stad. Heerlijk om hier met lekker weer rond te lopen en wat te eten of drinken in de barretjes op de boulevard.

Tips van Stefaan:

Om te eten
 

 • Blanqueries
 • La Sènia

Andere tips:
 • Tintro Finoi
 • iO fushin tapas
 • La fabrica de hielo
 • Can Luca


 buitenland 
comments powered by Disqus
Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety