HOME LOTTE MANOU FOTOGRAFIE BLOG SHOPCONTACT
14-1-2014

ETSY TREASURES: GOLD NECKLACE

Een paar weken terug was ik weer eens aan het 'verdwalen' op Etsy. Ik had geloof ik zo'n 70 tabbladen open staan met allemaal mooie spullen, die ik echt nog wilde bekijken en het liefst kopen. Van de eerste zoekterm: poster with gold foil belandde ik uiteindelijk bij een heel mooi kettinkje uit Californie. En vijf dagen later lag het pakketje op de deurmat, met een armbandje erbij. foto's petitor

Ik ben dol op Etsy. Dol is misschien niet eens het goede woord. Ik hou van Etsy. Wat een fantastisch idee om zo'n website op te richten met de mooiste dingen die vaak niet in de winkels te vinden zijn. Typ het in op Etsy en je vindt het. Handgemaakt, soms op maat gemaakt, speciaal voor jou, van de andere kant van de wereld, mooi ingepakt en ontzettend goede communicatie. Dat is mijn ervaring met de dingen die ik daar heb gekocht. De wereld lijkt op dat moment een stuk kleiner. Het lijkt wel alsof je over een eindeloze markt slentert. En dan bedoel ik ook echt slenteren. Af en toe even stilstaan om te gluren wat voor moois er wordt verkocht, van het ene winkeltje naar het andere winkeltje. Het is verleidelijk en er is ook zoveel leuks. Daarom zal ik hier op mijn blog ook mijn Etsy Treasures met jullie gaan delen. 

Laat ik vandaag beginnen met mijn laatste aankoop, een gouden kettinkje en armbandje van de Etsy shop Petitor. Beiden hebben twee ronde bedels met gestanste letters. Ik heb gekozen voor de letter J en L. J staat voor Jelmer, mijn vriend en L dat ben ik. Zoals je kan zien bestaat de ketting in feite uit twee aparte kettinkjes. Je kan ervoor kiezen om deze kettinkjes bij het slotje weer samen te laten komen. Dat heb ik wel gedaan. Het ene kettinkje is korter dan de ander waardoor de twee bedels niet op gelijke hoogte zitten maar net boven elkaar. Ik heb persoonlijk contact gehad met Courtney, de eigenaresse van deze Etsy shop. Ik neem eigenlijk altijd eerst contact op met de verkopers, zodat ik zeker weet dat alles goed gaat bij het maken en het verzenden van het product. Courtney is ontzettend aardig en reageerde direct op al mijn vragen en verzoeken. Ik wilde graag het bovenste kettinkje ook van hetzelfde soort bolletjes als dat het onderste kettinkje was gemaakt. Dat was mogelijk en uiteindelijk besloot ik op het laatste moment dat ik ook het bijpassende armbandje wilde kopen. Dus net voordat het pakketje werd verzonden kon Courtney nog het armbandje erbij doen! 

Vijf dagen later kwam het pakketje aan, mooi en stevig ingepakt. Ik vind de sieraden erg mooi, ik had eigenlijk nog niet veel goud. En het is natuurlijk heel persoonlijk doordat er een gedachte achter de letters zit die je kiest. Zo kan je dit kettinkje bijvoorbeeld ook cadeau doen aan je beste vriendin met jullie intialen, of je koopt er een voor jezelf en kies je de intialen van je kinderen. 

Uiteindelijk heb ik voor de ketting, het armbandje en de verzending bij elkaar 114,00 dollar betaald. Dat is rond de 85 euro. 

Etsy  hebbedingetjes 
comments powered by Disqus
Lotte Manou Fotografie on Instagram  Lotte Manou Fotografie on Twitter Lotte Manou Fotografie on FacebookBlogSociety